Küresel elektronik sektörü diken üstünde
admin
->
![]()
GeçtiÄŸimiz yıl baÅŸlayan ve etkileri bu yıl da artarak devam eden küresel ekonomik kriz elektronik sektörünü de derinden etkileyecek. Gartner analistlerinden Richard Gordon tarafından yayınlanan Semiconductor Monday DQ Report baÅŸlıklı raporda, küresel ekonominin seyrinin elektronik sektöründeki geliÅŸmeleri belirlemede birinci derecede öncelikli olduÄŸu belirtilerek, önümüzdeki dönem yarı iletken satışlarında bir düÅŸüÅŸ olmasının beklendiÄŸi uyarısında bulunuldu. Rapora göre elektronik sektörünün en önemli branÅŸlarından çip endüstrisinin toparlanabilmesi için de önümüzdeki yılın sonunu beklemek gerekecek. Raporda krizi tetikleyen faktörler de ele alınırken petrol ve enerji maliyetlerinin yükselmesi krizin ilk faktörü olarak ele alındı.
Özellikle Çin, Hindistan, Rusya ve Güney Amerika gibi büyüyen pazarlardan gelen taleplerin cep telefonu ve dizüstü bilgisayar satışlarını artırdığı, bunun da yarı iletken satışlarının son bir yıldır artış göstermesinin sebebi olduÄŸu vurgulanırken, krizin önümüzdeki dönemde bu pazarlardaki hareketliliÄŸi de etkileyeceÄŸi ileri sürüldü.
Etkisini iyiden iyiye elektronik sektörünün her branşında hissettirmeye baÅŸlayan kriz, analistlerin tahminlerini de revize etmesine sebep oldu. GeçtiÄŸimiz yıla göre yarı iletken satışlarının yüzde 6.2 artış göstereceÄŸi yönündeki tahminler, yüzde 3.4′e çekildi. GeçtiÄŸimiz yıl 269.4 milyar dolarlık hacmi bulunan sektörün bu yıl ulaÅŸması beklenen hacim ise 278.4 milyar dolar
Katagori
Teknoloji |










































































